Utbildning & Länkar

För att bli legitimerad kiropraktor av Socialstyrelsen måste man genomgå 5 års heltidsstudier av godkänd skola. Det finns flera utbildningar i världen. I Sverige finns en godkänd utbildning, Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Stockholm.

Denna utbildning är bra anpassad efter de förhållanden under vilka man jobbar i Sverige. Den kiropraktiska inriktning som undervisas på skolan har ett modernt synsätt vilket ofta kallas dynamisk kiropraktik. Vissa kiropraktiska skolor världen över har fortfarande enligt min mening en konservativ filosofisk inriktning som betonas väldigt strikt.

Den medicinska utbildningen på den svenska skolan sker med många läkare och forskare som undervisar på Karolinska Institutet och läkarutbildningen. Detta gör att elever från skolan har en bra traditionell medicinsk grundsyn. Detta underlättar samarbete med övriga vården. Det finns olika krav världen över vad som är godkända utbildningar. I Sverige är det svenska förhållanden som gäller och endast den som har legitimation av socialstyrelsen och har godkänd utbildning kan idag kalla sig kiropraktor. Titeln kiropraktor är numera skyddad.

För att se upplägg av utbildningen. Under sidan länkar kan man komma till Skandinaviska kiropraktorhögskolan.

Länkar om kiropraktik

Till Skandinaviska kiropratorhögskolan: www.kiropraktik.edu
Här kan man få mer information om utbildning och kiropraktik.

Till Kiropraktiska Föreningen i Sverige: www.kiropraktik.com
På föreningens sida kan man läsa massor om kiropraktik samt att det finns ytterligare en massa länkar om kiropraktisk forskning m m.

© websolution